Doma natural de cavalls

Per a les persones que puguin estar interessades a ensinistrar el seu cavall en aquest sistema, els oferim la possibilitat de portar el cavall a les nostres instal·lacions per tal de tenir la nostra ajuda. Podem treballar unes sessions al cavall i després ensenyar a vostès a com treballar en aquest sistema. Això va dirigit a les persones amb ganes d’aprendre a controlar el seu cavall i tenir una millor relació amb ell, les que volen treballar en aquest sistema, o aquells amb ganes de fer espectacles.

* No fem classes amb els nostres cavalls, només a persones amb cavall propi.

EL NOSTRE SISTEMA DE TREBALL
Entrenant-los amb un sistema com la doma
natural et guanyes la seva confiança i els permets aprendre a ser més valents i a no tenir por ni de nosaltres ni de les moltes coses que els envolten.

El més important és tenir un mètode ben estructurat de com ensenyar al cavall i, després, seguir un bon programa d’entrenament.

Aquest sistema es basa en la manera en què els cavalls es comuniquen i es relacionen entre ells.

Això ens permet ensenyar-los amb més rapidesa, ja que per a ells és un llenguatge més directe i entenedor.
El meu sistema de treball es basa en ensenyar el cavall a peu a terra, amb la corda, fins arribar a tenir un bon control i, sobretot, el màxim de confiança per la seva part. Quan veig que el cavall respon perfectament, prescindeixo de la corda i el començo a entrenar en llibertat.

SUBSTITUIR LA CORDA PER L’AMISTAT.
És un test de confiança on pots veure si el cavall t’accepta i vol estar amb tu, ja que no hi ha cap lligam físic entre els dos. Si el cavall no està confiat o no se sent segur, marxarà. Demostrant-li que l’estimes i que tens el control de la situació, t’accepta com a líder. Els cavalls se senten més segurs quan veuen que ho tens tot controlat. Quan, en llibertat, responen a totes les meves indicacions, els ensenyo muntats, tot el que han après a peu a terra.
Quan responen a totes les exigències en llibertat, ensenyo el que han après peu a terra pujat al dors.

Si et guanyes la seva confiança muntat, tal com
te l’has guanyada a peu a terra, tens un cavall amb el qual podràs fer coses que mai no t’hauries imaginat.

Moltes vegades, hem sentit a dir que per tal de domar un cavall es
necessita molta vara i poc menjar.
Això és totalment erroni. Ni més ni menys que al revés: bon menjar i poca vara, i sobretot demostrar-los quant els estimes.
Actuant sempre amb respecte, millorarem la relació persona-cavall i contribuirem a crear un món millor per a ells.

Doma clàssica

Dirigit a les persones que volen ensinistrar el seu cavall per començar a muntar-lo o bé per millorar el nivell de munta. A les nostres instal·lacions fem classes de muntar per genets amb cavall propi. * No tenim cavalls nostres per fer classes.

Els cavalls de per si són asimètrics. Tots tenen, per naturalesa, asimetries que es reflecteixen en el moviment i que s’accentuen amb el pes del genet. Corregir-les millora l’equilibri, la musculació i la condició del cavall.

Nosaltres aprofitem la confiança i els coneixements de la doma natural per iniciar els nostres cavalls a la doma clàssica. Així aconseguim tenir un cavall segur, tranquil, sense pors, amb un bon equilibri, que respongui a les ajudes i que desenvolupi una bona musculació per tal d’assegurar uns bons resultats en el futur.

Visita el canal de Youtube d’en Lluís Pell i subscriu-te per seguir les seves activitats!